Instructiuni pentru autorii de COMUNICARI ORALE:

Important! Autorii si coautorii Comunicarilor orale primesc credite suplimentare, conform CFR/CMR.

Validare: Pentru a fi validate Comunicarile Orale inscrise, autorii principali si autorii secundari trebuie sa fie inscrisi la Conferinta (cu exceptia profesorilor universitari, care au statut de VIP).

COMUNICAREA ORALA:
Important! Un autor principal poate prezenta o singura lucrare.
Durata: Fiecare Comunicare orala va avea o durata de 8 minute si va fi urmata de discutii, 2-3 minute.
Structura: Prezentarea va fi structurata asemanator cu rezumatul unui articol stiintific: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate, Concluzii.
Continut: Prezentarea nu va cuprinde toate datele studiului. Vor fi expuse doar datele importante pentru aspectele care se doresc a fi comunicate.
Diapozitive: Vor fi utilizate putine diapozitive oferind in acest fel audientei suficient timp sa citeasca diapozitivul si sa inteleaga ceea ce autorul incearca sa comunice. Orientativ, se va calcula un diapozitiv pe minut. Diapozitivele cu text vor fi sintetice, cu aproximativ 7 randuri pe un diapozitiv. Se vor folosi caractere suficient de mari pentru a fi usor lizibile si in ultimile randuri ale salii.
Sfaturi: Nu se recomanda redactarea textului integral cu majuscule. Se vor evita tabelele cu multe randuri si coloane. Se prefera graficele in locul tabelelor.

Comitetul Stiintific isi rezerva:
• dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
• dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii si se obliga sa anunte acest lucru in timp util.


Instructiuni pentru autorii de POSTERE:

Important! Autorii si coautorii posterelor primesc credite suplimentare, conform CFR/CMR.

Validare: Pentru ca Posterele sa fie validate, autorii principali si autorii secundari trebuie sa fie inscrisi la Conferinta (cu exceptia profesorilor universitari, care au statut de VIP).

Important! Un autor principal poate prezenta o singura lucrare.
Informatii tehnice: Posterele vor avea dimensiuni de aproximativ 70x100 cm si un sistem care permite expunerea lor.
Organizare si structura: Titlul si numele autorilor vor fi mentionate in partea de sus a posterului. Posterul va cuprinde: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate si Concluzii. Aceste date vor fi afisate de la stanga la dreapta, iar concluziile vor fi pozitionate in  coltul de jos din dreapta. Pot fi incluse si cateva titluri bibliografice.
Redactare: Textul va fi simplu si sintetic, folosind caractere mari, care pot fi citite de la 0,5 – 1 m distanta. Se prefera graficele in locul tabelelor. Unde este cazul pot fi folosite poze.
Expunere: Posterele vor fi expuse pe toata perioada Conferintei, permitand accesul tuturor participantilor. Va rugam sa trimiteti sau sa aduceti Posterele cu o zi inainte de eveniment (ziua tehnica) pentru a putea fi expuse.
Prezentare si evaluare: Posterele vor fi afisate in perioada intervalului mentionat in Program. In acest interval unul din autori va fi prezent langa Poster pentru a raspunde la intrebari.
Optional, dupa vizionarea posterelor, autorii au posibilitatea de a sustine o scurta prezentare, de  2-3 minute, cu continutul lucrarii stiintifice in fata Comisiei de Jurizare.

Posted in Pentru autori.